Een eigen bedrijf hebben is al lastig genoeg. Je moet zelf zorgen voor alle inkomsten. En ook nog je personeel aansturen. Ga er maar aan staan! Als je je dan ook nog eens druk moet gaan maken over alle geldende regels met betrekking tot personeel en organisatie zit je zo aan een baan die meer dan fulltime is. En je wilt ook nog wel eens ontspannen, toch? Denk er daarom eens aan om een apart bedrijf in te schakelen voor je payroll. Dat neemt een hoop zorgen bij je weg. Je hoeft je niet meer in te lezen in alle regelgeving. En ook de Wet Poortwachter kun je dan vergeten. Met payroll zorg je goed voor jezelf en voor je personeel.

Wat doet een payroll bedrijf?

Heel simpel gezegd, zorgt dat bedrijf voor jouw payroll. Voor jouw personeel en alle daarmee samenhangende zaken. Sterker nog, jouw personeel komt in dienst bij dát bedrijf. Maar toch blijft het jouw personeel. Het bedrijf zorgt voor de salarissen, de ziektewet, betermeldingen, contractverlengingen. Ook de Wet Poortwachter, die best ingewikkeld in elkaar zit, komt op hun bordje terecht. Dat gaat jou veel tijd en dus uiteindelijk veel geld schelen. Jij betaalt het payroll bedrijf natuurlijk. En dat kost geld. Maar doordat je het bedrijf inhuurt, scheelt het jou zoveel stress, dat is niet in geld uit te drukken.

Kan ik zomaar een payroll bedrijf inschakelen?

Ja. Daar kan ik kort over zijn. Je kunt zomaar een payroll bedrijf inschakelen. Zelfs als je zelfstandige zonder personeel bent, kunnen zij veel voor jou betekenen. Wat denk je van het versturen van jouw facturen? Daar gaat natuurlijk veel tijd in zitten, tijd die je als zelfstandige eigenlijk wel beter kunt gebruiken. Een payroll bedrijf draait daar z’n hand niet voor om.

Mijn personeel in dienst bij het payroll bedrijf?

Dat is waar het uiteindelijk op neerkomt. Jouw personeel komt in dienst bij het payroll bedrijf. Maar het blijft echt jouw personeel. Een payroller is geen uitzendbureau. Jij neemt ook nog steeds je eigen personeel aan. Jij hebt zelf de regie over de procedures om personeel te werven. Je voert zelf de sollicitatiegesprekken en contractonderhandelingen. Pas daarna komt de payroller erbij. Zij zorgen voor de uitbetaling van de salarissen en het afdragen van belastingen. Zij overleggen met het UWV en andere instanties. Je ziet het, zo’n payroller kost misschien wat, maar levert nog veel meer op. Namelijk de vrijheid om ook eens wat leuks te doen!